În cadrul vizitei de o zi pe care o întreprind în Republica Belarus, am avut o întrevedere cu Președintele belarus Alexandr Lukașenko

Am apreciat înalt dezvoltarea dinamică a relațiilor bilaterale, în special în domeniul comercial-economic.

Am exprimat recunoștință partenerilor belaruși pentru oferirea unui vast acces pe piața Belarusului a producției agricole din Moldova, dar și pentru asistența tehnică acordată anterior țării noastre, la solicitarea mea.

De asemenea, i-am mulțumit omologului meu pentru sprijinirea Republicii Moldova în obținerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, precum și pentru facilitarea lansării de zboruri directe între Chișinău şi Minsk, ca parte a implementării înțelegerilor dintre cei doi președinți.

Am subliniat necesitatea aprofundării parteneriatului în domeniul industrial, în special, în realizarea proiectelor de asamblare a troleibuzelor și tractoarelor belaruse care sunt de calitate înaltă și se bucură de cerere pe piața Moldovei.

În finalul întrevederii, am acceptat invitația Președintelui Republicii Belarus de a participa la ceremonia de deschidere a ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene, care va avea loc la 21 iunie, la Minsk.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.