În cadrul vizitei de lucru, m-am familiarizat cu activitatea Zonei Economice Libere „Bălți”

În pofida faptului că ZEL „Bălți” este cea mai „tînără” dintre cele 7 zone economice libere din Moldova, ea se dezvoltă cel mai dinamic. Aceasta include 17 subzone, amplasate în 5 raioane și are circa 70 de rezidenți.

Pe parcursul a 9 ani de activitate, Zona Economică Liberă ”Bălți” a atras investiții libere de peste 200 milioane de dolari, a creat 11 mii de locuri de muncă, iar volumul producției industriale a ajuns la 4 miliarde lei.

Am salutat activitatea ZEL “Bălți”, menționînd că zonele economice libere joacă un rol foarte important în economia țării. Aici este creat un regim fiscal atractiv pentru investiții datorită căruia în economia Republicii Moldova au apărut noi sectoare, spre exemplu, sectorul automotive, care asigură o conexiune a economiei țării în circuitul economic mondial. Astfel companiile rezidente a ZEL din țara noastră sunt parteneri de afaceri cu cei mai mari producători de automobile din lume.

Zonele Economice Libere devin un segment important de transfer a celor mai moderne și performante tehnologii în economia Republicii Moldova, activitatea cărora o vom susține plenar.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.