În cadrul vizitei de lucru în raionul Soroca am avut o întîlnire cu locuitorii raionului

Oamenii sunt nerăbdători să se întîlnească cu autoritățile centrale pentru a aborda problemele cu care se confruntă. Locuitorii raionului Soroca au ținut să pună în evidență mai multe chestiuni: necesitatea aprovizionării cu apă potabilă a mai multor localități din raion, a renovării instituțiilor de învățămînt, lipsa unei stații de epurare a apelor reziduale, lipsa locurilor de muncă, ș.a.

De asemenea, oamenii s-au arătat extrem de îngrijorați față de reforma lansată de guvernare care prevede închiderea mai multor instituții medicale din țară. Ei sînt de părerea că aceste schimbări sînt îndreptate împotriva lor, deoarece le îngrădesc accesul la servicii medicale adecvate. Totodată, și cadrele medicale s-au arătat revoltate și susțin că reforma va avea doar efecte negative și va conduce la creșterea numărului de șomeri în sistemul medical. Le-am comunicat că sînt categoric împotriva reducerii numărului de spitale în Moldova și dacă această lege va fi adoptată de Parlament, eu nu o voi promulga.

Voi continua să vizitez localitățile și raioanele Moldovei pentru a mă documenta la fața locului despre grijile și problemele cu care se confruntă cetățenii noștri și pentru a interveni în soluționarea acestora.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.