În cadrul vizitei de lucru în Marea Britanie și Franța, am acordat mai multe interviuri celor mai influente mass media din aceste țări

În cadrul vizitei de lucru în Marea Britanie și Franța, am acordat mai multe interviuri celor mai influente mass media din aceste țări: ziarului britanic The Financial Times, postului de televiziune BBC (redacția în limba rusă), ziarului francez Le Monde și postului de televiziune Russia Today France.

Am vorbit despre politica internă a Republicii Moldova în contextul alegerilor parlamentare, care vor avea loc pe 24 februarie 2019. Am mai discutat și despre situația actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean.

Dar cea mai mare atenție am acordat strategiei de bază a politicii externe a Președinției Republicii Moldova care prevede promovarea unei politicii echilibrate și reciproc avantajoase cu Estul și cu Vestul în baza principiului de neutralitate permanentă și fără implicare în jocurile geopolitice ale altora.

https://www.lemonde.fr/europe/article/2018/11/13/pour-le-president-igor-dodon-la-moldavie-doit-etre-un-pont-entre-la-russie-et-l-europe_5383104_3214.html

https://www.bbc.com/russian/features-46188800

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.