În cadrul unei ceremonii oficiale, am decorat astăzi un grup de salvatori și pompieri

În cadrul unei ceremonii oficiale, am decorat astăzi un grup de salvatori și pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care au intervenit și au acționat prompt în cadrul operațiunii de salvare a locatarilor și de lichidare a consecințelor exploziei din blocul locativ din sectorul Rîșcani al capitalei, din 7 octombrie curent, soldată cu pierderi de vieți omenești.

Astfel, pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, curaj, bărbăție și spirit de sacrificiu manifestate la salvarea de vieți omenești și la lichidarea consecințelor exploziei din sectorul Rîșcani, am conferit Ordinul „ Credință Patriei” clasa I, domnului Budaian Vasile – plutonier al serviciului intern. Am apreciat faptul că domnul Budaian a venit la ceremonia de înmînare a distincției direct de la spital, unde se tratează în urma leziunilor suferite în cadrul operațiunii de salvare.

De asemenea, am oferit Ordinul „ Credință Patriei” clasa II, domnului Barbu Ghenadie – colonel al serviciului intern și Medalia „Pentru Vitejie” următorilor:

Brenici Serghei – sergent-major al serviciului intern;
Dutca Dumitru – sergent-major al serviciului intern;
Josan Iurie – plutonier-major al serviciului intern;
Rojco Nicolai – plutonier-major al serviciului intern;
Rușica Vitalii – locotenent-colonel al serviciului intern;
Stropșa Roman – locotenent-colonel al serviciului intern.

Le-am mulțumit pentru curajul și spiritul de sacrificiu cu care și-au onorat datoria în cadrul acestei operațiuni deloc ușoară.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.