În cadrul summit-ului neformal al CSI, am avut o dsicuție cu președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin

În cadrul summit-ului neformal al CSI, am avut o dsicuție cu președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în cadrul căreia am abordat toate aspectele legate de relațiile bilaterale.

Am remarcat faptul că, în pofida retoricii anti-ruse și a acțiunilor Guvernului Moldovei și ale majorității parlamentare, relaţiile dintre țările noastre înregistrează o evoluţie pozitivă.

I-am mulțumit președintelui Federației Ruse pentru tot ajutorul și sprijinul acordat țării noastre în ultimul an, în special în procesul de reglementare transnistreană, în soluționarea problemelor ce ţin de exporturile moldovenești pe piața rusească și amnistia migrațională pentru moldovenii care muncesc pe teritoriul Rusiei.

Anul 2018 este unul de importanţă crucială pentru ţările noastre. În Federaţia Rusă urmează să aibă loc alegeri pentru funcția de preşedinte al ţării. I-am urat domnului Putin victorie în acest scrutin. Îl consider un lider remarcabil în istoria Federației Ruse care a întors ţării sale statutul de mare putere mondială.
În Moldova, la fel, urmează un eveniment foarte important – alegerile parlamentare, de care depinde modul în care se va dezvolta ţara.

Mi-am exprimat speranţa că în anul 2018 ne va reuşi să înregistrăm un nou nivel de cooperare, evitînd tensiunile care au caracterizat relaţiile dintre ţările noastre în anul ce pleacă – 2017.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.