În cadrul referendumului din Olanda, majoritatea locuitorilor ţării, s-au pronunţat împotriva asocierii cu Ucraina

În cadrul referendumului din Olanda, majoritatea locuitorilor ţării, prezenţi la urnele de vot, s-au pronunţat împotriva asocierii cu Ucraina. Societatea olandeză a refuzat să fie legată prin careva obligaţii economice cu o ţară instabilă, care manifestă ostilitate faţă de vecinul său şi care are pe teritoriul său un conflict civil care mocneşte.

Referendumul din Olanda a scos la iveală adevăratele tendinţe din ţările Europei. Rezultatele acestuia indică asupra neîncrederii, care începe a fi manifestată de societatea din ţările europene faţă de eurobirocraţi şi liderii ţărilor UE în proiectele lor ambiţioase, care deja s-au soldat cu un aflux incontrolabil de migranţi.

Acest referendum reprezintă doar primul semnal referitor la viitorul ţărilor europene în cazul în care elitele ţărilor UE vor continua extinderea necontrolată, fără a fi luată în seamă opinia cetăţenilor proprii. Toţi experţii menţionează creşterea fără precedent a nivelului de euroscepticism în ţările din Europa.

Pentru viitorul cel mai apropiat este preconizat referendumul din Marea Britanie, la care foarte probabil, britanicii vor vota pentru ieşirea ţării din UE.

Acest lucru înseamnă că viitorul Uniunii Europene este, cel puţin, nesigur şi imprevizibil. Cei care au de gînd cu tot dinadinsul să paraziteze pe spinarea contribuabililor europeni, vor fi profund dezamăgiţi.

„Aprovizionarea gratuită” din Europa s-a terminat. A pune viitorul propriilor ţări în dependenţă de realizarea proiectului Europei unificate sînt capabili sau nişte oameni nebuni, sau nişte simpli trădători.

Moldova îşi are propria cale istorică. Moldovenii sînt un popor ortodox, majoritatea căruia nu acceptă valorile, care astăzi, au devenit o normă pentru Europa. Noi nu le impunem valorile noastre, dar totodată nu dorim ca cei de acolo să ne impună să le acceptăm pe ale lor.

Toate pieţele de desfacere principale pentru producţia din Moldova se află la Est.Toată energia importată de Moldova, provine din Rusia. Cel mai mare număr de migranţi muncitori moldoveni lucrează în Rusia. Conflictul transnistrean este imposibil de rezolvat fără nişte relaţii strînse cu Rusia.

Acest lucru nu înseamnă că Moldova nu trebuie să stabilească relaţii pragmatice cu ţările europene. Totuşi, a face viitorul Moldovei dependent de proiectul UE, mai ales la cel mai inferior punct de dezvoltare al acestuia, este un act de sinucidere pentru ţara noastră independentă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.