În cadrul Conferinței Internaționale de Securitate de la München, am avut o întrevedere de lucru cu Serghei Lavrov

În cadrul Conferinței Internaționale de Securitate de la München, am avut o întrevedere de lucru cu ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

Am discutat un spectru larg de probleme ce țin de relațiile bilaterale, menționînd că, în pofida dificultăților legate de campania electorală din Republica Moldova, dialogul dintre RM și FR se dezvoltă în mod stabil, în cadrul parteneriatului strategic.

În discuția cu ministrul rus, am subliniat că declarațiile Guvernului și cele ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM trebuie examinate prin prisma campaniei electorale și că după aceasta, situația se va schimba în bine.

De asemenea, am făcut schimb de opinii cu privire la perspectivele de promovare a principalelor teze, care sînt reflectate în „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”. În primul rînd, este vorba despre promovarea politicii externe echilibrate conform principiului „și… și…”, precum și consolidarea și dezvoltarea statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, recunoscut la nivel internațional.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.