În această sîmbătă am decis să vizitez raionul Edineț

În agendă: întrevedere cu activul raionului, discuții cu cetățenii din localitate, vizită la Fabrica de conserve din or. Cupcini.

În mod special m-am interesat de activitatea fabricii din Cupcini, care este una din cei mai mari producători de conserve din Moldova unde anual sînt prelucrate 75-100 mii tone de fructe și legume, precum și produse mai mult de 20 mii de conserve. Colectivul întreprinderii mi-a comunicat că cele mai mari probleme cu care se confruntă întreprinderea la momentul de față este lipsa pieței de desfacere pentru producția depozitată la întreprindere și concurența neloială.

Am menționat că deschiderea noilor piețe de desfacere pentru producția moldovenească este una dintre preocupările de bază ale Președinției și un angajament dat în campania electorală pentru funcția de Președinte al țării. În acest scop am avut discuții cu Președintele Federației Ruse Vladimir Putin în urma cărora deja am obținut mai multe rezultate, printre care extinderea listei de întreprinderi moldovenești care au dreptul să exporte pe piața FR.

Le-am comunicat angajaților Cupcini că în curînd vor fi anunțate soluții și pentru întreprinderile de conserve, și pentru alte întreprinderi moldovenești din domeniu, în această direcție fiind întreprinse acțiuni concrete și în cadrul Consiliului Economic de pe lîngă Președintele RM, dar și în cadrul recentului forum economic, care s-a desfășurat la Moscova și la care Moldova a participat la inițiativa Președinției. Mai mult, în adresa președinției deja au parvenit oferte din partea agenților economici ruși, care au manifestat interes pentru producția moldovenească.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.