Împreună cu Vladimir Țurcan, Președintele CC, și Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția, am avut o întrevedere cu președinții СС din 14 state ale UE și CSI

În cadrul Conferinței internaționale care este organizată astăzi la Chișinău cu ocazia aniversării a 25-a de la fondarea Curții Constituționale a Republicii Moldova, împreună cu Vladimir Țurcan, Președintele CC, și Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția, am avut o întrevedere cu președinții curților constituționale din 14 state ale UE și CSI.

86970456_4108256352533672_3406490947897262080_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_ohc=ZkjhRq7H8BkAX-k-X8U&_nc_ht=scontent.fhfa2-2 Împreună cu Vladimir Țurcan, Președintele CC, și Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția, am avut o întrevedere cu președinții СС din 14 state ale UE și CSI

Am salutat înalții oaspeți ai țării noastre, mulțumindu-le pentru participarea la eveniment și pentru interesul manifestat față de procesele politice din Moldova. În context, am subliniat că situația din țară s-a schimbat spre bine, dat fiind faptul că am reușit să depășim criza politică din luna iunie anul trecut, cînd au avut loc tentative de a folosi Curtea Constituțională în calitate de instrument politic.

În prezent, Înalta Curte este constituită din persoane competente, care nu sunt implicate în jocuri politice, iar datorită acestui lucru, și-a recăpătat încrederea cetățenilor și acum este din nou în rolul de apărător al sistemului de stat și înafara oricăror atacuri criminale.

Totodată, am comunicat oaspeților din străinătate că în Republica Moldova, conducerea de vîrf este deschisă pentru discuții și este gata să vorbească despre eventualele modificări în legislația în vigoare a țării noastre, dacă acest lucru va fi necesar.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.