Împreună cu soția și mezinul nostru Nicușor, am vizitat astăzi cea mai veche mănăstire din țara noastră

Împreună cu soția și mezinul nostru Nicușor, am vizitat astăzi cea mai veche mănăstire din țara noastră – Mănăstirea din Vărzărești, Nisporeni, cu hramul “Nașterea Maicii Domnului”, care în anul curent marchează 600 de ani de la înființare.

Așezămîntul monastic a fost atestat documentar la 25 aprilie 1420 într-un act emis de Domnitorul Moldovei, Alexandru cel Bun.

Am felicitat credincioșii cu ocazia jubileului mănăstirii, urîndu-le liniște sufletească și sănătate. Împreună cu enoriașii ne-am rugat pentru pace în țară și bunăstarea poporului.

Totodată, am reiterat că Biserica Ortodoxă este unul dintre pilonii spirituali ai țării noastre, iar noi trebuie să păstrăm și să promovăm valorile noastre naționale.

Am luat decizia de a acorda ajutor financiar Mănăstirii pentru reparația acoperișului.

Apoi am vizitat familia preotului Nicolae Carchilan, care slujește la biserica din satul Vărzărești și are cinci copii, cu vîrsta cuprinsă între 10 și 20 de ani. Din partea Fundației de Binefacere “Din Suflet” am oferit diverse daruri, jucării, cărți și produse alimentare.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.