Împreună cu Prima Doamnă, Galina Dodon, am vizitat Complexul Memorial „Yad Vashem”

În cadrul primei vizite oficiale a șefului statului moldovenesc în Israel, de după anul 2004, împreună cu Prima Doamnă, Galina Dodon, am vizitat Complexul Memorial „Yad Vashem”, edificat în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania și în țările europene ocupate de aceasta.

În cadrul ceremoniei oficiale, am depus o coroană de flori la piatra comemorativă și la Focul Veșnic în memoria victimelor Holocaustului. De asemenea, am înscris un mesaj în Cartea de Onoare.

Tragedia poporului evreu a avut loc și pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și cele române, care au exterminat zeci de mii de evrei. Consider că Holocaustul este o lecție pentru întreaga omenire, care ne demonstrează importanța menținerii păcii. Așa ceva nu trebuie să se repete!

Menționez că la 26 noiembrie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat decizia de a declara ziua de 27 ianuarie – Zi de comemorare a victimelor Holocaustului.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.