Împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, am participat la Concertul Festiv „Legarea Timpurilor…”

Împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, am participat la Concertul Festiv „Legarea Timpurilor…” dedicat Aniversării a 660-a de la întemeierea Statului Moldovenesc și încheierii Anului Familiei, festivitate desfășurată sub egida Președintelui Republicii Moldova la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Am salutat pe toți cei prezenți la eveniment – conducerea de vîrf a țării, înalți demnitari de stat, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai mediului academic, societății civile, autorităților publice locale, persoane marcante din diverse domenii, precum și familii cu mulți copii și cupluri longevive.

Marcarea a 660 de ani ai statalității moldovenești și Anului Familiei au fost susținute în mod direct de Președinție, pe parcursul anului fiind desfășurate numeroase activități. Personal am felicitat sute de familii cu mulți copii și cupluri longevive din toate raioanele țării.

Familia reprezintă patrimoniul național al Republicii Moldova. Să păstrăm această tradiție sfîntă a familiei, ca pe vremuri, să avem cupluri trainice, să naștem copii. Doresc ca generațiile prezente și viitoare să păstreze valorile familiei tradiționale, să păstreze continuitatea, să-și ducă traiul pe pămîntul natal.

Trebuie să conștientizăm și să prețuim faptul că la temelia prezentului nostru, stau tocmai 660 de ani de istorie, de lupte, de victorii și speranțe ale poporului nostru. Strămoșii noștri au păstrat acest pămînt și l-au transmis din generație în generație, iar noi suntem obligați să-l păstrăm și să-l transmitem urmașilor noștri.

Mi-am exprimat convingerea că acest an va rămîne în istoria modernă a Republicii Moldova drept un an cu provocări, dar și cu rezultate frumoase, un an care a dat o nouă speranță Patriei noastre – Republica Moldova.

În calitate de Președinte al țării, voi face tot posibilul pentru a reda speranța cetățenilor într-un viitor mai bun, iar copiii noștri să-și dorească să trăiască, aici, acasă.

Trăiască Republica Moldova!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.