Împreună cu Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, am efectuat o vizită la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”

Astăzi, împreună cu Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, am efectuat o vizită la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din satul Paşcani, raionul Criuleni.

Împreună cu domnul Lukaşenko am semănat cîteva rînduri de porumb. Cînd va fi strînsă roada de pe acest cîmp, o parte din recolta obţinută o vom trimite prietenilor belaruşi. Preşedintele Lukașenko a menţionat că în ţara sa este foarte solicitată producţia agrarienilor moldoveni, respectiv, tehnica oferită în dar va fi de folos pentru ambele state.

Am reiterat că Republica Moldova are nevoie de tehnica belarusă şi nu doar de cea agricolă, ci şi de mijloace de transport. La noi deja se asamblează cu succes troleibuzele belaruse şi această direcţie are perspective bune.

În finalul întrevederii, l-am invitat pe Alexandr Lukaşenko să viziteze din nou Moldova la toamnă, atunci cînd în toată ţara, inclusiv în satul meu natal Sadova, se va produce vinul din noua recoltă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.