Împreună cu Președintele Federaţiei Internaţionale de Şah, Kirsan Iliumjinov l-am felicitat pe Andrei Macovei

Împreună cu Președintele Federaţiei Internaţionale de Şah, Kirsan Iliumjinov, care se află într-o vizită de lucru la noi în Moldova, l-am felicitat pe tînărul maestru al FIDE, Andrei Macovei din Chișinău, care la finele lunii aprilie a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial la șah între elevi, categoria de vîrstă pînă la 17 ani, la Iași (România).
Dobîndirea unui asemenea titlu înalt este o mîndrie pentru Republica Moldova și voi examina posibilitatea ca acestui tînăr să–i fie înmînată o înaltă distincție de stat.
I-am dorit succese și l-am asigurat că și pe viitor se va bucura de susținerea mea deplină.
Kirsan Iliumjinov, a transmis felicitări din numele celor 188 de state membre ale FIDE, menționînd că acest rezultat este obținut datorită acțiunilor de popularizare a șahului în Moldova, în special în școli. De asemenea, Iliumjinov a menționat că în conformitate cu înțelegerile la care s-a ajuns anterior, FIDE oferă posibilitatea lui Andrei Macovei să participe la Campionatul Mondial la șah în categoria de tineret pînă la 20 ani, care se va desfășura în toamna anului curent, în Italia.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.