Împreună cu ministrul Industriei al Republicii Belarus, Vitali Vovk, am efectuat o vizită la Uzina de Tractoare din Minsk

Împreună cu ministrul Industriei al Republicii Belarus, Vitali Vovk, am efectuat o vizită la Uzina de Tractoare din Minsk (MTZ) – întreprindere ce face parte din primii opt cei mai mari producători mondiali de tehnică agricolă. Anul trecut MTZ a marcat aniversarea a 70-a de la fondare şi continuă să activeze cu succes.

Cunoaştem cu toţii modelul tractorului „Belarus”, fabricat la această uzină. În prezent, întreprinderea produce peste 62 de modele de diferite tipuri de maşini. Aici lucrează circa 17 mii de oameni. MTZ implementează cu succes noi invenţii. Tractorul „Belarus-3522” este tractorul cu cea mai mare capacitate din tractoarele produse la momentul actual în Europa.

Uzina de Tractoare din Minsk este un exemplu minunat al modului de cum a fost posibil să fie păstrat şi multiplicat patrimoniul Uniunii Sovietice. Spre regret, noi în Moldova nu am păstrat Uzina de Tractoare din Chişinău care avea o istorie la fel de glorioasă. Cred că o cooperare cu Uzina de Tractoare din Minsk ne-ar putea ajuta la relansarea sectorului de producere a tractoarelor în Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.