Împreună cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, m-am familiarizat cu activitatea companiei turcești „Onur Taahhüt”

Împreună cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, m-am familiarizat cu activitatea companiei turcești „Onur Taahhüt”, specializată în construcția drumurilor și a infrastructurii rutiere. În cei aproape 40 de ani de existență, compania turcă a implementat numeroase proiecte în diferite țări ale lumii, inclusiv în Republica Moldova.Timp de peste un an de cind compania a demarat activitatea în Găgăuzia, aici au fost create 400 de locuri muncă.

96025393_4393603137332324_6328358616705269760_o-300x200 Împreună cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, m-am familiarizat cu activitatea companiei turcești „Onur Taahhüt”

În continuare, am efectuat o inspecție a terenurilor agricole din autonomie. Astfel, am vizitat un cîmp însămînțat cu grîu. Potrivit datelor oferite de autoritățile locale, în anul 2020, întreprinderile agricole din Găgăuzia au semănate peste 38 de mii ha de grîu de iarnă, aproximativ 7 mii ha de orz de iarnă și 3,3 mii ha de rapiță. Dar, din cauza iernii fără zăpadă și a secetei severe, cerealele au avut de suferit.

Autoritățile autonomiei, împreună cu fermierii, fac tot posibilul pentru a asigura securitatea alimentară a țării și pentru a nu admite lipsa de pîine în regiune.

Am menționat că susținerea sectorului agroindustrial este o prioritate pentru actuala guvernare. Am subliniat că în condițiile crizei provocate de pandemie și a secetei cumplite, executivul este în proces de elaborare a unui mecanism funcțional de asigurări în agricultură și de identificare a unor soluții eficiente de depășire a situației.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.