Împreună cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S. Serghei Ciciuc, am participat la deschiderea unei expoziții de fotografii

Astăzi, împreună cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S. Serghei Ciciuc, am participat la deschiderea unei expoziții de fotografii, dedicată aniversării a 75-a de la eliberarea Republicilor Belarus și Moldovenească de sub ocupația fascistă. La eveniment au mai participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei și reprezentanți ai societății civile.

Expoziția este organizată în două secții: „Belarus și Moldova. Prietenie consolidată în luptă” și „În Memoria partizanilor belaruși ” și reprezintă un omagiu adus victimelor războiului.

Am salutat organizarea acestui eveniment în anul în care și Moldova și Belarus marchează eliberarea țărilor noastre de sub ocupația fascistă. Am remarcat faptul că sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, în acest an, pe întreg teritoriul Moldovei, se desfășoară mai multe acțiuni consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația nazistă.

Trebuie să exprimăm recunoștință bunicilor și străbunicilor noștri care au trecut prin focul războiului, iar celor căzuți pe cîmpul de luptă să le păstrăm memoria pentru eroismul și sacrificiul de care au dat dovadă astfel ca noi să ne bucurăm de un cer senin.

Pe final, am invitat pe toți cei prezenți la eveniment, inclusiv reprezentanții corpului diplomatic să participe la Marșul Victoriei care va avea loc pe data de 9 Mai la Chișinău.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.