Igor Dodon este favoritul moldovenilor la alegerile prezidențiale

Președintele Republicii Moldov, Igor Dodon, rămâne lider în topul preferințelor moldvenilor. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri directe pentru postul de președinte al Republicii Moldova, pentru Igor Dodon ar vota 43,9 la sută dintre cetățeni.

Potrivit sondajului de opinie prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova ”Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova”, Igor Dodon ar obține al doilea mandat la Președinție. Pentru actualul șef al statului ar vota 43,9 la sută dintre respondenții care și-au format o opțiune.

Igor Dodon îl devansează pe liderul PAS, Maia Sandu, pentru care ar vota doar 25,5 la sută dintre cetățeni. Pe poziția a treia în topul preferințelor moldovenilor se află președintele PDM, Pavel Filip. Pentru acesta vota 9,5 la sută dintre respondenții deciși.

Un al lider al Blocului ACUM, președintele PPDA, Andrei Năstase, este susținut doar de 7,7 la sută dintre cetățenii deciși care au participat la acest sondaj.

Sondajul ”Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova” a fost efectuat în perioada 2-13 ianuarie 2020 în 83 de localități pe un eșantion de 1189 de respondenți. Marja de eroare este de plus/ minus 3 la sută.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.