Igor Dodon a prezentat efectivelor a două ministere pe noii miniștri

Împreună cu Prim-ministru, Ion Chicu, am mers la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, pentru a-l prezenta efectivului instituției pe noul ministru, Oleg Țulea.

90014915_4197081926984447_7253740257277902848_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=110474&_nc_ohc=QLO44i5OPlkAX-syD30&_nc_ht=scontent.fkiv1-1 Igor Dodon a prezentat efectivelor a două ministere pe noii miniștri

I-am adresat mulțumiri fostului ministru, Aureliu Ciocoi, pentru activitatea desfășurată. Totodată, l-am felicitat pe noul ministru cu ocazia numirii în această funcție responsabilă dorindu-i succese într-o perioadă atît de dificilă pentru țară și pentru întreaga lume.

De asemenea, am reiterat poziția conducerii de vîrf a țării cu privire la numirea în funcția de ambasador doar a diplomațiilor profesioniști, care au activat mai mulți ani în acest sistem.

Apoi, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, am mers la Ministerul Apărării, unde l-am prezentat ofițerilor superiori ai Armatei Naționale pe noul conducător al instituției, Alexandru Pînzari. Am menționat că domnul Pînzari are o experiență bogată în structurile de forță, din care considerent cu siguranța că va face față sarcinilor stabilite.

Am exprimat sinceră recunoștință fostului ministru – generalul de brigadă, Victor Gaiciuc, căruia i-am acordat astăzi titlul de general de divizie, în semn de merite deosebite față de Armata Națională. De asemenea, șeful adjunct al Statului Major al Armatei Naționale, colonelul Mihail Bucliș a primit gradul de general de brigadă.

Totodată, am subliniat faptul că generalul Gaiciuc a fost numit în calitate de consilier prezidențial în domeniul apărării şi securităţii naţionale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate, fapt care presupune o strînsă colaborare cu noul ministru al Apărării. În legătură cu aceasta, l-am îndemnat pe Victor Gaiciuc să-i acorde sprijin lui Alexandru Pînzari în procesul de administrare a instituției militare.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.