Ieri, Andrian Candu, a făcut unele declarații care depășesc atribuțiile funcționale ale președintelui Parlamentului

Ieri, Andrian Candu, a făcut unele declarații care în percepția noastră depășesc atribuțiile funcționale ale președintelui Parlamentului, dar și prevederile legislației.

Am fi interesați să aflăm din ce surse se informează președintele Parlamentului și dacă aceste scenarii nu sunt pregătite în careva dintre birourile guvernării, a Partidului Democrat sau de peste ocean.

Îi atrag atenția speakerului că astfel de acțiuni pot fi calificate drept uzurpare a puterii în stat, iar pe așa încălcări nu există termen de prescripție.

Conform legii cu privire la Forțele Armate și a Constituției RM, ”Președintele Republicii Moldova este comandantul suprem al Forțelor Armate și poartă răspundere pentru starea sistemului național de apărare în limitele împuternicirilor prevăzute de Constituție și de alte acte normative”. Totodată, conform Legii Supreme, ”în RM puterea legislativă, executivă și judecătorească sunt separate și colaborează în exercitarea prerogativelor ce le revin”.

Reieșind din cele spuse mai sus, examinăm posibilitatea adresării organelor competente în vederea examinării acțiunilor domnului Andrian Candu prin prisma Codului Penal.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.