Întreprind o nouă vizită în regiunile Moldovei. Astăzi – în raioanele Drochia și Glodeni

Prima destinație este satul Sofia, unde activează întreprinderea agricolă „Valea Sofiei”. Este o gospodărie multifuncțională condusă de Ion Babără care este specializată pe cultivarea grîului, orzului, porumbului și a florii soarelui, pe o suprafață totală de trei mii de hectare. De asemenea, aici este construit un grajd pentru vite și mai este planificată cultivarea tutunului. Am apreciat înalt activitatea întreprinderii în aceste condiții deloc simple și am reiterat disponibilitatea conducerii țării de a susține agenții economici.

1-14-300x200 Întreprind o nouă vizită în regiunile Moldovei. Astăzi – în raioanele Drochia și Glodeni

În continuare, am mers în orașul Drochia, unde, la întrevederea cu președintele raionului Alexei Vasilean, am discutat mai multe chestiuni legate de situația social-economică și cea epidemiologică din regiune. Am asigurat autoritățile locale de faptul că proiectele sociale și cele de infrastructură care au fost planificate, vor fi realizate și am promis că voi oferi sprijin în soluționarea problemelor raionului.

Tot astăzi l-am vizitat pe Dmitrii Corolenco, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în vîrstă de 93 de ani. L-am felicitat cu ocazia Zilei Victoriei și i-am înmînat distincția supremă a țării – Ordinul Republicii. I-am dorit veteranului multă sănătate și un cer senin deasupra capului.

De asemenea, am vizitat Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din oraș unde am discutat cu părintele Pavel și ne-am rugat pentru pace și pentru stabilitate în țara noastră.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.