Întreprind o nouă vizită de lucru prin RM. În agenda de astăzi sunt localitățile și agenții economici din raionul Criuleni

Prima localitate inclusă în orarul de lucru este Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din satul Pașcani. Împreună cu angajații acestui institut, am examinat câmpurile pe care se cultivă hibrizii de porumb.

2-2-300x204 Întreprind o nouă vizită de lucru prin RM. În agenda de astăzi sunt localitățile și agenții economici din raionul Criuleni

Institutul de Fitotehnie este o instituție științifică aplicativă în domeniul agriculturii. Fondat în anul 1973, institutul este specializat în efectuarea cercetărilor științifice anume în domeniul creării hibrizilor de porumb. Astăzi aici activează aproximativ 100 de persoane și 25 de cercetători științifici. Întreprinderea produce 12 mii tone de semințe de porumb anual, o jumătate din această cantitate fiind exportată. Aceste produse sînt foarte solicitate în Belarus și Rusia.

Am salutat membrii colectivului instituției și le-am mulțumit pentru eforturile susținute pe care le depun în vederea perfecționării rezultatelor în agricultură și le-am comunicat că actuala conducere a țării a decis să majoreze volumul asistenței financiare pentru agricultorii care au fost afectați de secetă, inclusiv pentru cei care cultivă cereale de grupa a doua: porumb și floarea soarelui.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.