Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove își sărbătorește astăzi ziua de naștere

Este greu de estimat rolul pe care ÎPS Vladimir l-a avut în renașterea Ortodoxiei pe meleagul nostru, la consolidarea Bisericii și menținerea păcii civice și a valorilor tradiționale. Timp de 31 de ani Mitropolitul Vladimir este în fruntea Mitropoliei Moldovei.

1-1-200x300 Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove își sărbătorește astăzi ziua de naștere

De numele său este legată renașterea spirituală a Moldovei și a Bisericii: construcția a mii de lăcașe de cult, renașterea vechilor mănăstiri care au devenit centre de pelerinaj pentru mii de credincioși, activitatea de binefacere și educațională. Biserica Ortodoxă este piatra de temelie a statalității moldovenești, sufletul și inima poporului Moldovei. Potrivit tuturor sondajelor sociologice care s-au efectuat timp de peste 10 ani, Biserica a fost și rămâne instituția publică cu cea mai mare autoritate din țara noastră. Și în acest sens, un merit deosebit îi aparține conducătorului acesteia, Mitropolitului Vladimir.

Mitropolia Moldovei este parte indispensabilă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir este membru permanent al Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse. Eu, la fel ca și Înaltpreasfințitul Vladimir, sunt convins de necesitatea menținerii celor mai strânse legături spirituale cu Rusia și cu alte țării din lumea ortodoxă.

ÎPS Vladimir, permiteți-mi să Vă aduc sincere mulțumiri pentru munca depusă de-a lungul anilor. Vă doresc sănătate și continuarea activității întru binele Bisericii Ortodoxe a Moldovei.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.