În viața politică de astăzi a Moldovei sînt trei grupuri mari

În viața politică de astăzi a Moldovei sînt trei grupuri mari: actuala majoritate parlamentară, partidele de dreapta și bandiții care au fost la guvernare pînă în luna iunie 2019 și au ținut în frică toată țara. Și dacă nu ar fi fost evenimentele din acel an, noi nu am fi scăpat de Plahotniuc. Am mers la acest risc, mi-am asumat această povară și această responsabilitate în mod conștient, pentru a salva țara de mafie.

 

Înțelegînd că am avansat în investigația cu privire la furtul miliardului și a concesionării aeroportului și că ei nu se vor putea înțelege nici cu mine, nici cu cei de dreapta la acea etapă, acești bandiți au decis să cumpere 24-25 de deputați din parlament, pentru ca nimeni fără de ei să nu poată crea o majoritate și ei să poată juca pe aceste contradicții. Plahotniuc a făcut acest lucru în anul 2010, cînd a jucat între Voronin și Filat, apoi i-a distrus pe toți.

Ceea ce se întîmplă acum este foarte periculos pentru Moldova. Candu și Șor sînt doar niște marionete, păpușarul este altcineva. Noi știm numele acestuia și mai cunoaștem ce-și dorește el să obțină – să-și recapete rolul de cîndva în politică. Iar pe cei de dreapta vor să-i folosească în acest joc împotriva președintelui și a socialiștilor, iar mai tîrziu, și împotriva lor.

Procesele care au loc acum ar putea reîntoarce țara noastră în perioada de pînă în luna iunie 2019. Noi nu trebuie să admitem așa ceva.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.