În raionul Florești, m-am familiarizat cu activitatea a doi agenți economici specializați în agricultură

SRL „AgroCirip”, la fel ca și multe alte întreprinderi agricole din Moldova, este specializată în cultivarea cerealelor, rapiței, floarea soarelui, a porumbului și mai deține o livadă de pomi fructiferi pe o suprafață totală de aproximativ o mie de hectare.

1-8-300x200 În raionul Florești, m-am familiarizat cu activitatea a doi agenți economici specializați în agricultură

Însă în comparație cu majoritatea gospodăriilor de fermieri, această întreprindere mai este și un obiect de perspectivă pentru turismul agrar al țării, creând locuri suplimentare de muncă și asigurând dezvoltarea turismului.

Cel de-al doilea agent economic este SRL „Tetracom Agro”. Pe o suprafață totală de 2500 de hectare, această întreprindere cultivă cereale, pomi fructiferi, sfeclă de zahăr, soia. Aici activează peste 100 de persoane și este utilizată tehnică agricolă și utilaj modern.

Am salutat conducătorii și lucrătorii ambelor întreprinderi și am comunicat despre inițiativele guvernamentale privind susținerea masivă a sectorului agrar.

 

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.