În raionul Căușeni m-am familiarizat cu activitatea a doi agenți economici din satul Fîrlădeni

Inițial am vizitat SRL „Farlad Agro” condusă de Malîi Oleg. Întreprinderea cultivă grîu pe o suprafață de 567 ha grîu, orz de toamnă pe 158 ha și orz de primăvară pe 53 ha, porumb – pe 550 ha și floarea soarelui – pe 500 ha. De asemenea, întreprinderea deține livezi de cais, piersici și cireși.

82532126_4516236471735656_3247153055694585856_o-300x210 În raionul Căușeni m-am familiarizat cu activitatea a doi agenți economici din satul Fîrlădeni

Ulterior, am mers la „Camagrocar” SRL și „Damirvit” SRL, specializate în cultivarea porumbului, a viței de vie, prunilor, vișinilor, caiselor și căpșunelor.

Am apreciat activitatea gospodăriilor agricole, aducîndu-le mulțumiri agricultorilor pentru munca pe care o depun zi de zi, în pofida dificultăților cu care se confruntă. Am dat asigurări că în cel mai scurt timp guvernarea va lansa mai multe inițiative menite să susțină dezvoltarea sectorului agroindustrial al țării.

Pe finalul vizitei în Căușeni am mers la veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Curdoglo Gheorghii din satul Baurci, care recent a împlinit frumoasa vîrstă de 95 de ani. A luptat în război, ajungînd pînă la Berlin. Ulterior a participat la reconstrucția orașelor și satelor distruse în timpul războiului.

Domnul Curdoglo are în palmares circa 15 medalii și peste cincizeci de mulțumiri, inclusiv de la Stalin. I-am înmînat lui Gheorghii Curdoglo cea mai înaltă distincție a țării – „Ordinul Republicii”, urîndu-i mulți ani alături de cei dragi.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.