În orașul Ceadîr-Lunga, am vizitat întreprinderea regională SRL „TransTest” și m-am familiarizat cu activitatea filialei Zonei Economice Libere „Valcaneș” („Vulcănești”)

În orașul Ceadîr-Lunga, am vizitat întreprinderea regională SRL „TransTest”, care a fost fondată acum 15 ani, inițial – ca centru de testare a mijloacelor de transport. Doi ani mai tîrziu, aici a fost lansată producerea semințelor de floarea soarelui și de dovleac, arahide, migdale, fistic ș.a. De asemenea, a fost lansată o linie de producere a foilor de lavaș.

108114461_4670215819671053_8706060750771945838_o-300x215 În orașul Ceadîr-Lunga, am vizitat întreprinderea regională SRL „TransTest” și m-am familiarizat cu activitatea filialei Zonei Economice Libere „Valcaneș” („Vulcănești”)

La întreprinderea respectivă activează 130 de persoane, volumul de producție depășește 50 milioane de lei. Produsele sunt comercializate cu succes pe piața internă, precum și exportate în România.

Totodată, m-am familiarizat cu activitatea filialei Zonei Economice Libere „Valcaneș” („Vulcănești”), care se află în orașul Ceadîr-Lunga. Decizia cu privire la deschiderea filialei cu suprafața totală de 42 ha a fost luată în anul 2017, iar în anul curent, autoritățile locale au acordat primele 15 ha, celelalte terenuri urmînd să fie oferite în timpul apropiat. Se preconizează ca deja în primăvara – vara anului viitor, primul rezident al Zonei Economice Libere va putea să-și înceapă activitatea.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.