În cadrul vizitei în raionul Ștefan Vodă am mers la spitalul raional

În cadrul vizitei în raionul Ștefan Vodă am mers la spitalul raional care, în perioada epidemiei și-a sistat activitatea pentru o lună de zile după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus în rîndul lucrătorilor medicali.

102330854_4515376358488334_7600207383486267392_o-300x201 În cadrul vizitei în raionul Ștefan Vodă am mers la spitalul raional

Potrivit directorului spitalului, Anatolie Balanețchi, în momentul de față instituția medicală lucrează în regim normal. Totodată, conducătorul instituției a solicitat sprijin în renovarea etajelor 2 și 3 ale blocului curativ unde se află secția pediatrică și secția boli cronice. Acestea n-au fost reparate de la darea blocului în exploatare, în anul 1981. O altă problemă cu care se confruntă spitalul este lipsa cadrelor medicale, în special a tinerilor specialiști.

Am menționat că din toate spitalele pe care le-am vizitat în fiecare raion în care merg, situația în această instituție este una dintre cele mai proaste și vom identifica posibilitatea de a acorda un sprijin pentru renovarea spitalului.

Totodată, am informat lucrătorii medicali despre decizia conducerii țării de a le dubla salariile, precum și despre decretul pe care l-am semnat recent, prin care am declarat anul 2020 -Anul Lucrătorului Medical. Am adresat mulțumiri personalului instituției medicale pentru profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă în activitatea de zi cu zi, iar celor mai buni medici le-am înmînat Diploma de Onoare a Președintelui.

Ulterior, am avut o întrevedere cu conducerea raionului în cadrul căreia am discutat problemele social-economice din regiune, inclusiv cele legate de reabilitarea drumurilor, reconstrucția sistemelor de irigare, susținerea agricultorilor și altele. Am dat asigurări că actuala guvernare consideră drept prioritate dezvoltarea raioanelor și este deschisă pentru identificarea soluțiilor la toate problemele cu care se confruntă acestea.

În continuare m-am familiarizat cu activitatea SRL „Darfruct Lux” din Ștefan Vodă. Fondată în anul 2011, gospodăria deține 16 hectare de teren pe care sunt cultivate livezi de mere, pere, prune și viță de vie. De asemenea, întreprinderea dispune de un depozit frigorific în care păstrează producția care ulterior este vîndută atît pe piața internă, cît și pe cea externă. Am menționat că voi încuraja și voi susține producătorii autohtoni în dezvoltarea afacerilor lor, precum și în identificarea noilor piețe de desfacere.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.