În cadrul vizitei în raionul Cahul, am mers la doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Alexandru Cocoș, în vîrstă de 96 de ani, locuiește în satul său natal, Giurgiulești. A plecat pe front în anul 1943. După război a revenit la baștină unde a lucrat în portul din orașul vecin Reni, iar ulterior, pînă la pensie a muncit la calea ferată Giurgiulești.

4-1-300x198 În cadrul vizitei în raionul Cahul, am mers la doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Al doilea veteran este Ilia Axionov, în vîrstă de 98 de ani. A participat la luptele pentru eliberarea Moscovei din decembrie 1941, a luptat în componența Frontului de Vest, apoi în cel de-al Doilea Front Baltic. A ajuns pînă la gradul de căpitan al serviciului medical, s-a învrednicit de Ordinul Marelui Război pentru Apărarea Patriei de gradul I și II, Medalia „Pentru Merite Militare” și alte distincții. După război, timp de mai mulți ani, a îndeplinit serviciul militar în trupele de grăniceri, apoi a activat în organele de partid.

5-300x205 În cadrul vizitei în raionul Cahul, am mers la doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei

I-am felicitat cordial pe ambii veterani cu ocazia Zilei Victoriei care a fost marcată recent și le-am înmînat cea mai înaltă distincție a țării – Ordinul Republicii. Le-am dorit multă sănătate și bucurii alături de cei dragi.

În continuare, am vizitat două familii cu mulți copii. Una dintre acestea, familia Frigioi, crește și educă tripleți. Le-am dorit multă sănătate, bucurii și bunăstare, le-am dăruit electrocasnice de care au mare necesitate, cărucioare, scutece, hrană pentru copii și jucării.

2-5-300x199 În cadrul vizitei în raionul Cahul, am mers la doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Familia Bîtlan crește și educă patru copii, unul din ei avînd probleme de sănătate. Capul familiei este, de asemenea, o persoană cu dizabilități, însă lucrează pentru a-și întreține familia. Am dorit tuturor sănătate și bunăstare și le-am dăruit un frigider și jucării.

1-20-300x199 În cadrul vizitei în raionul Cahul, am mers la doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.