În cadrul vizitei în raionul Călărași, am depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din localitatea Dereneu

În cadrul vizitei în raionul Călărași, am depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din localitatea Dereneu. Ulterior am vizitat veteranul de război, Gurschi Mihail din satul Dereneu care a ajuns la venerabila vîrstă de 95 de ani. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a participat la luptele pentru eliberarea Poloniei, Ungariei și a orașului Berlin.

101557180_4486098854749418_4334772060761882624_o-300x200 În cadrul vizitei în raionul Călărași, am depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din localitatea Dereneu

L-am felicitat cu ocazia Zilei Victoriei care a fost marcată recent și i-am înmînat cea mai înaltă distincție a țării – Ordinul Republicii. I-am urat multă sănătate și bucurii.

Ulterior am mers la Mănăstirea Hîrbovăţ care a fost întemeiată în anul 1730 de către boierul Constantin Carpuz. Aici, pe parcursul a jumate de an, se păstrează vestita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului – „Gîrboviţa”, dăruită în anul 1790 de către soţia colonelului rus, Nicolae Albaduev.

L-am felicitat pe starețul mănăstirii, Arhimandritul Spiridon precum și pe călugări cu prilejul sărbătorii „Înălțarea Domnului” care este prăznuită astăzi. Le-am dorit sănătate, liniște sufletească și ajutorul Domnului în toate.

Starețul Mănăstirii mi-a comunicat că slujitorii mănăstirii și credincioșii care vin aici să se roage, respectă toate recomandările și indicațiile date de autorități vizavi de măsurile de protecție și prevenire a infectării și a transmiterii COVID-19.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.