În cadrul vizitei de lucru în raionul Ștefan Vodă am vizitat satele Purcari și Brezoaia

În cadrul vizitei de lucru în raionul Ștefan Vodă, am depus flori la Monumentele eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satele Purcari și Brezoaia. De asemenea, am mers în vizită la doi veterani pentru a-i felicita cu ocazia Zilei Victoriei, marcate recent.

1-1-300x196 În cadrul vizitei de lucru în raionul Ștefan Vodă am vizitat satele Purcari și Brezoaia

Stețenco Constantin din satul Purcari a ajuns la onorabila vîrstă de 94 de ani. În 1944 a fost chemat pe front în rîndurile Armatei Roșii. A participat în luptele pentru eliberarea Poloniei, Austriei, Ungariei, Cehoslovaciei și a ajuns pînă la Berlin. Pe parcursul perioadei sovietice și după a fost decorat cu diverse distincții.

Ulterior, am mers la Pavlicenco Serghei din localitatea Olănești, născut în 1925. A luptat pe teritoriul Germaniei, fapt pentru care a fost decorat cu mai multe odine și medalii. După război a muncit în colhozul din sat.

I-am felicitat călduros pe ambii veterani și le-am dorit multă sănătate și un cer senin deasupra capului. Totodată, în semn de preţuire a bărbăţiei, curajului şi spiritului de sacrificiu manifestate pe cîmpul de luptă, le-am conferit cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.