Guvernul a dat astăzi aviz pozitiv proiectului de lege care prevede redenumirea limbii de stat în Constituţie din moldovenească în română

Acest pas al Guvernului este încă o dovadă că regimul de la putere face tot posibilul pentru a dezbina societatea moldovenească pe criterii false.

Sunt profund îngrijorat de aceste tentative de divizare a societăţii moldoveneşti, dar şi de faptul că se încalcă flagrant Constituţia Republicii Moldova.

Fac apel şi pe această cale la raţiune şi avertizez despre gravele consecinţe pe care le poate avea un astfel de comportament iresponsabil, ca şi cel de care a dat dovadă astăzi Guvernul. În chestiuni atât de importante trebuie să decidă poporul, prin referendum, dar nu reprezentanţii unei puteri care nu are nici o legitimitate.

Ţin să le amintesc celor de la guvernare şi pe această cale că, atât potrivit recensământului populaţiei, cât şi sondajelor de opinie, majoritatea cetăţenilor susţin că vorbesc limba moldovenească şi anume aceasta trebuie să fie denumirea oficială a limbii de stat. Prin decizia de astăzi, Guvernul sfidează direct opinia majorităţii cetăţenilor.

Sper că deputaţii, acei care vor lua decizia finală pe marginea respectivului proiect, vor conştientiza gravitatea problemei şi vor respinge respectivul proiect. Dar dacă totuşi se va merge mai departe, în calitatea mea de Preşedinte, voi face tot posibilul pentru ca interesele majorităţii cetăţenilor să fie respectate şi acest proiect să nu ajungă lege.

Pentru apararea limbii, istoriei, identitatii si traditiilor noastre moldovenesti poporul va fi gata sa iasa masiv in strada impreuna cu Presedintele pe care l-au ales.

http://www.presedinte.md/rom/presa/pozitie-privind-avizul-dat-de-guvernul-republicii-moldova-proiectului-de-redenumire-a-limbii-de-stat-in-constitutie

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.