Guvernarea oligarhică îmbracă presa din Moldova în cămașă de forță

Dacă cenzura este impusă pe timp de pace, înseamnă că guvernarea vrea să-și ascundă fărădelegile. Înseamnă că guvernarea se simte vulnerabilă și cu multe schelete în dulap.

Dacă cenzura este impusă pe timp de pace, înseamnă că guvernarea vrea să-și ascundă fărădelegile. Înseamnă că guvernarea se simte vulnerabilă și cu multe schelete în dulap.

Prin aceasta se explică inițiativa PD și PLDM de a face modificări la codul Audiovizualului – frică pentru soarta lor de mîine. Ei s-au speriat că lumea vorbește astăzi despre furturile de miliarde din sistemul bancar, despre corupția din instituții, despre deficitul enorm la buget.

Pentru a le pune oamenilor și jurnaliștilor pumnul în gură, guvernarea oligarhică a apelat la tactica cea mai ipocrită – cenzura și interzicerea mass-media incomode.
Vor fi izolați informațional toți cetățenii Republicii Moldova. În curînd, oamenii nu vor mai putea alege liber canalele TV, vor fi nevoiți să privească numai știri despre ”povestea de succes” a Moldovei, vor asculta doar laude la adresa guvernării din gura comentatorilor politici plătiți. 

Prin impunerea cenzurii se încalcă mai multe capitole din legislația Republicii Moldova, sunt încălcate drepturile și libertățile fundamentale ale omului, sunt totalmente compromise valorile democratice. Daca aceasta lege va fi aprobata noi Socialistii vom merge la Curtea Constitutionala.

Iar europenii nu vor întreprinde nimic, cum nu au întreprins nici în privința furturilor de miliarde.

Se vorbește despre contracararea propagandei rusești. Dar de ce nimeni nu vorbește despre inițiativa oficialilor europeni de a produce o propagandă europeană? De ce se aplică iarăși și iarăși standarde duble? De ce se împarte lumea în alb și negru, în îngeri și demoni? Oare mesajele de integrare europeană și unire cu România nu tot propagandă străină sunt?

Stimate Pirkka Tapiola, dumneavoastră împărtășiți cu adevărat valorile democrației, cunoașteți importanța pluralismului de opinii, acceptați dreptul cetățeanului la libera informare și libera alegere?

Dacă da, atunci de ce permiteți ca guvernarea oligarică să îmbrace presa din Moldova în cămașă de forță? De ce vreți să le puneți moldovenilor pe ochi ochelari de cal?

Urmatorul pas – Interziceti Internetul in Republica Moldova?

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.