Gîndul că poporul a ales un președinte antioligarhic le dă fiori exponenților majorității parlamentare

Frica de un președinte al poporului îi face să recurgă la trucuri la limita legii pentru a fura din atribuțiile șefului statului.

Proiectul de lege care prevede trecerea SPPS-ului în subordinea SIS-ului, iar SIS-ul în subordinea Parlamentului, trădează teama de un președinte puternic, pe care nu-l pot controla. Sunt sigur, însă, că nici asta nu-i va ajuta. Voi uza de toate pîrghiile legale, pentru a face ordine atît la SIS, cît și la Procuratura Generală, unde trebuie să stea în frunte o persoană independentă și cu verticaltate, o persoană fără frică, un funcționar profesionist care va iniția reformele în justiție și organele de drept.

Dar, în primul rînd, eu voi face apel către cetățeni, care m-au împuternicit să le apăr drepturile și interesele. La 13 noiembrie, cetățenii au ales o schimbare și nici o lege modificată în grabă și pe sub masă, nu ne va împiedica să ne ducem misiunea pînă la capăt, chiar dacă va fi necesar să convocăm și un referendum național.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.