Furtul miliardelor si jaful populației continua

Furtul miliardelor si jaful populației continua …

Avem confirmată informația ca BNM si Min. Fin. au semnat recent (la începutul lunii martie) un memorandum prin care Ministerul Finanțelor se obliga sa restituie cele cca 14 mlrd lei pe parcursul a 25 ani cu o dobânda de 5% anual. Este vorba de 13,6 mlrd lei acordate de BNM către cele trei bănci (BEM, Banca Sociala si Unibank) cu 0,5% prin hotărâri secrete sub garanția Guvernului RM semnate de Leanca in Noiembrie 2014 si Gaburici in Martie 2015.

Astfel, anual pe parcursul a 25 de ani din bugetul de stat va fi achitat cca 700 mln lei …, si asta doar dobânzile fără suma de baza. In 25 de ani se acumulează cca 17 mlrd de lei suplimentar la cele 13,6 mlrd deja furate. Total – peste 30 mlrd lei.

Culmea cinismului este ca aceste miliarde vor fi achitate din contul cetățenilor prin majorări de impozite si taxe, care deja este prevazut in politica fiscală pentru a. 2016. Se propune majorarea impozitului funciar, impozitului pe avere, accizelor, venetei …

Astfel, noi cetățenii RM vom achita dublu petru furtul miliardelor: prima data achitând tarife si prețuri mai mari in urma deprecierii monedei naționale, a doua oară achitând impozite si taxe majorate pentru acoperirea dobinzelor si restituirii creditului.

Unica soluție sunt alegerile parlamentare împreuna cu cele prezidențiale directe, schimbarea guvernării, atragerii la răspundere a tuturor care au fost implicați in aceste scheme, restituirea măcar parțiala a banilor furați. Personal consideram ca cel putin 75-80% din banii furați încă se mai poate de recuperat. Peste un an acest lucru va fi practic imposibil.
Despre toate acestea (si nu doar) discutam astazi la ora 14:00 in cadrul unei Conferințe de Presa.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.