Фm participat la festivitățile prilejuite de ziua creării Găgăuziei și hramul orașului Comrat

Împreună cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, ambasadorii Federatiei Ruse si Turciei, deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei și oaspeți din străinătate am participat la festivitățile prilejuite de ziua creării Găgăuziei și hramul orașului Comrat.

La invitația mea, pentru locuitorii Găgăuziei, au evoluat formația “SEREBRO” și artistul emerit al Rusiei, Aleksandr Marșal.

În dezvoltarea sa, Găgăuzia a parcurs o cale lungă și dificilă. A fost printre primii care s-a pronunțat împotriva cursului unionist al autorităților de la Chișinău. Tot Găgăuzia a fost printre primii care s-a declarat pentru statalitatea moldovenească, pentru necesitatea studierii în școli a limbii moldovenești și a istoriei Moldovei. Poporul Găgăuziei s-a expus clar pentru aderarea Moldovei la Uniunea economică Rusia-Belarus.

Din partea mea, în calitate de Președinte promit că vom continua să ajutăm și să susținem Găgăuzia. Vom susține plenar lupta regiunii pentru propriile drepturi în cadrul unei Moldove independente și neutre. Insistăm pe adoptarea de către Parlament a pachetului de legi cu privire la Găgăuzia. Grație eforturilor noastre, Moldova a trecut la sistemul electoral mixt, iar ca urmare, Găgăuzia va avea reprezentanți permanenți în Parlamentul țării.

Doresc din tot sufletul poporului Găgăuziei pace și prosperare!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.