Filat trebuie să lase rugăciunile pentru Biserică şi să întreprindă acţiuni concrete de ajutorare a agricultorilor

Condiţiile climaterice drastice şi lipsa unor măsuri de intervenţie eficiente din partea Guvernului paralizează sectorul agricol, creînd dificultăţi pentru agricultori şi populaţia din mediul rural.

Condiţiile climaterice drastice şi lipsa unor măsuri de intervenţie eficiente din partea Guvernului paralizează sectorul agricol, creînd dificultăţi pentru agricultori şi populaţia din mediul rural.

Situaţia gravă din sectorul agricol ameninţă stabilitatea alimentară şi economică a statului, însă Guvernul întîrzie să aprobe un plan de acţiuni dînd vina pe eroarea meteorologilor care au promis ploi.

Seceta loveşte în cel mai vital sector al economiei naţionale, afectînd şi gospodăriile particulare din satele moldoveneşti. Consecinţele inacţiunilor Guvernului se vor resimţi la toamnă şi vor conduce la majorarea preţurilor la produsele agricole, ameninţînd securitatea alimentară a ţării. Mai mult decît atît, există riscul unei crize alimentare de proporţii în prag de iarnă, ca urmare a abordării lăsătoare şi neprofesioniste din partea guvernanţilor.

În legătură cu aceasta, noi, socialiştii cerem Guvernului în regim de urgenţă să elaboreze un plan de acţiuni pentru ajutorarea agricultorilor şi combaterea consecinţelor provocate de secetă.

Criticăm comportamentul premierului şi îi reamintim că misiunea de a se ruga pentru binele ţării şi populaţiei îi revine Bisericii, iar Guvernul are obligaţia să rezolve problemele cetăţenilor aici şi acum. Sîntem indignaţi de declaraţiile iresponsabile a lui Vlad Filat cu privire la agricultori cărora în mod ironic le propune „servicii de masaj” în loc să le ofere asistenţa necesară.

Insistăm pe faptul că Guvernul trebuie să acorde o atenţie sporită producătorilor autohtoni şi sectorului real al economiei. Din acest considerent, grija faţă de agricultori trebuie să fie o sarcină prioritară pentru executiv, în special pe timp de criză.”

Anterior socialiştii au propus mai multe măsuri pentru a îmbunătăţi situaţia din agricultură, care însă au fost igonorate de guvernanţi.

 PARTIDUL SOCIALIŞTILOR VINE CU SOLUŢII DE REDRESARE A SITUAŢIEI ÎN AGRICULTURĂ

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.