Filat s-a speriat de Igor Dodon

www.omega.md

www.omega.md
Astăzi pe canalul TV-7 urma să aibă loc dezbateri între Vladimir Filat şi Igor Dodon. Moderatorul dezbaterilor, Anatolie Golea, a refuzat însă să-l accepte în studiou pe Igor Dodon, pe motiv că, potrivit conceptului emisiunii, la acest duel politic din partea PCRM ar fi trebuit să participe Vladimir Voronin.
De altfel, Vladimir Voronin a explicat în cadrul conferinţei de ieri motivele refuzului de a participa în dezbateri cu Filat. În primul rând, nu este o campanie prezidenţială, ci una parlamentară, unde concurează nu persoanele, ci partidele. În al doilea rând, nu are ce discuta un general sovietic cu un agent român cu pseudonimul „Kant”, a declarat Vladimir Voronin.

La rândul său, deputatul PCRM Igor Dodon a explicat nedorinţa lui Filat de a ieşi la un duel politic cu Dodon, prin incompetenţa profesională a actualului premier şi prin frica acestuia de a discuta la modul concret problemele de ordin economic şi social. Iar despre incompetenţa premierului Filat, precizează Dodon, vorbesc inclusiv întrebările pe care liderul PLDM le-a expediat public lui Vladimir Voronin.

Igor Dodon comentează: „Iată eu am citit întrebările lui Filat şi, sincer să vă spun, m-a întristat diletantismul acestuia. Omul respectiv a condus un an de zile ţara din fotoliul de prim-ministru, dar în gândire a rămas la nivelul unui comerciant din anii ‘90. Acest Filat întreabă, de exemplu, de ce PCRM a lăsat în buget o gaură de 8 miliarde dolari? Păi, orice economist cu actele în regulă şi bine informat va cataloga afirmaţiile premierului drept minciună sfruntată, din aceeaşi categorie cu minciuna despre presupusele falsificări ale alegerilor din 5 aprilie 2009.

Partea cea mai ridicolă în afirmaţiile lui Filat e că minciunile lui sunt contrazise chiar de datele statistice oficiale publicate de Ministerul Finanţelor, condus de acolitul lui Filat, Veaceslav Negruţă. De acest lucru se poate uşor convinge orice cetăţean. E destul să vizitaţi pagina web oficială a Ministerului de Finanţe şi să luaţi cunoştinţă de raportul privind bugetul pe anul 2009. În acel raport, în pagina 5, se arată că deficitul bugetar în anul 2009 a fost de 3,6 mlrd lei, şi nicidecum de 8 mlrd, cum declară Filat.

Avem de-a face cu o ordinară minciună în stilul lui Filat. Mai mult decât atât, acelaşi Guvern Filat a planificat pentru anul 2010 un deficit bugetar de 4,2 mlrd lei, adică semnificativ mai mare decât în 2009”.

„Filat se teme să participe la discuţii profesioniste cu mine. Şi nu e prima oară când acest lucru se întâmplă. Aceeaşi reacţie de om speriat a avut-o Filat şi atunci când l-am invitat la discuţii pe marginea inundaţiilor din vara acestui an. Sper că premierul are totuşi ceva resturi de curaj în el, din perioada când striga şi dirija cu mulţimea pe la mitinguri de 7 aprilie 2009, şi nu-l va împiedica acum pe domnul Anatolie Golea să accepte prezenţa mea la dezbaterile din această seară la TV-7”, a mai menţionat Igor Dodon.

P.S. Despre alte cazuri ale fricii lui Filat vedeţi şi pe /diverse/de-ce-filat-se-teme-de-dodon

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.