Фflîndu-mă în raionul Ceadîr-Lunga am participat la evenimentele festive organizate cu prilejul sărbătorii ”Hederlez”

Astăzi, aflîndu-mă în raionul Ceadîr-Lunga, unde am participat la evenimentele festive organizate cu prilejul sărbătorii ”Hederlez”, am vizitat ferma de cai „At-Prolin” din localitate. Este o întreprindere unică nu doar în Găgăuzia, ci în toată Moldova unde sînt crescuți cai de rasă. Din acest considerent, ferma este inclusă în lista obiectelor turistice.

De asemenea, la Ceadîr-Lunga am luat cunoștință cu operele meșteșugarilor găgăuzi, am vizitat masterclass-urile bucătarilor locali care și-au expus măiestria în cadrul acestei sărbători.

Agenda evenimentelor festive a mai inclus tradiționalele întreceri la hipism. În anul curent, la inițiativa mea, prima cursă de cai din cadrul competițiilor a fost pentru Cupa Președintelui, iar învingătorii acestei curse au primit premii din partea șeful statului.

La finele vizitei, le-am mulțumit prietenilor găgăuzi pentru ospitalitate, pentru respectul pe care îl manifestă față de tradiții și credință. Totodată, i-am felicitat cu prilejul Zilei Victoriei care va fi marcată în curînd și le-am dorit pace și bucurii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.