Exprim întreaga susținere colegilor din Partidul Socialiştilor

Exprim întreaga susținere colegilor din Partidul Socialiştilor, care au făcut publice următoarele 4 teze importante privind situaţia curentă din ţară:

1. Ideologia „integrării europene” în Constituție

Constituţia Republicii Moldova exprimă interesele tuturor cetăţenilor ţării şi nu doar a unei părţi. Cu atît mai mult, nu poate fi admisă întroducerea în Legea Supremă a unor ideologii sau obiective de program ale unui sau altui partid.

2. Înaintarea candidaților în circumscripțiile uninominale

Alegerile primeris şi acţiunile de înaintare a candidaților propuşi de cetăţeni în oraşe şi sate au avut loc, dar pînă la aprobarea candidaturilor PSRM în circumscripțiile uninominale, mai pot avea loc modificări.

3. Protest de amploare la Chişinău

Formaţiunea pro-prezidenţială – Partidul Socialiştilor – va organiza un protest de amploare, la Chişinău, în data de 18 noiembrie. Mai mulți cetățeni din toate raioanele Moldovei se vor expune vizavi de cei 9 ani de guvernare pro-europeană. Totodată, va fi făcut public programul politic al socialiștilor.

4. Disponibilitatea de a apăra instituția Preşedinţiei

În acelaşi timp, atacurile coaliţiei de guvernămînt împotriva PSRM şi a instituției Preşedinţiei continuă. Cu toată responsabilitatea ţin să declar că în caz de escaladare a conflictului instituţional între Preşedinţie – pe de o parte, Parlament şi Guvern – pe de altă parte, mai ales în preajma alegerilor parlamentare, Preşedintele ţării şi Partidul Socialiştilor nu vor avea o altă soluţie decît să-i cheme pe susținătorii săi în apărarea instituției Preşedinţiei drept singura instituție de stat, absolut legală, la momentul actual, din aspectul votului acordat din partea cetățenilor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.