Eu vă sunt recunoscător și mizez în continuare pe sprijinul vostru

Primul tur al alegerilor a demonstrat că cetățenii doresc o schimbare și pledează pentru un candidat al opoziției de stînga, care nu face și nu a făcut parte din conducerea oligarhică de la 2009 încoace.

Toată lumea a văzut că de cea mai mare susținere s-a bucurat candidatul socialiștilor, pentru care a votat practic fiecare al doilea alegător.

Dacă nu ar fi existat boicotare și consum de voturi pe stînga, eu aș fi fost ales președinte din primul tur. Înseamnă că într-adevăr ne bucurăm de susținerea masivă a alegătorilor.

Candidatul dreptei, Maia Sandu, a beneficiat de sprijin din partea oligarhiei, au fost utilizate resursele administrative și media ale puterii în favoarea ei, dar totuși rezultatul ei este mult mai jos decît al opoziției de stînga.

Așa va fi și în turul doi. Maia Sandu și oligarhia vor pierde zdrobitor. Noi însă, opoziția de stînga, adevărata opoziție, vom cîștiga.

Tot ce trebuie pentru victorie, este să mobilizăm încă o dată toți alegătorii noștri și atunci victoria va fi asigurată. Iar dacă colegii de pe stînga ne vor susține, mă refer aici la Partidul Comuniștilor și Partidul Nostru, atunci victoria noastră în aceste alegeri va fi covîrșitoare, mult peste 60%.

Vedeți că dreapta s-a unit, ea s-a aliat chiar și cu oligarhia. Ei se mobilizează. Dar oare noi, cei de pe stînga, nu ne putem consolida și mobiliza? Eu cred că putem.

Noi socialiștii, avem mai multe viziuni politice comune cu toate forțele de stînga: declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și lupta cu oligarhia, nemijlocit cu Plahotniuc; restabilirea relațiilor de parteneriat strategic și prietenie cu Rusia; întărirea statalității moldovenești și consolidarea identității moldovenești; protejarea valorilor creștine; neutralitatea; economie puternică și dreptate socială pentru toți și altele.

Noi sîntem mai mulți. Pentru a începe schimbările semnificative în țară și societate este nevoie să ieșim cu toții. În jurul acestor valori, ne putem consolida și mobiliza. Eu sper că Usatîi, Ciubașenko, Voronin și alții împărtășesc aceste idei politice.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.