Eu am spus și în campania electorală și mai devreme că există amenințări serioase în adresa neutralității Republicii Moldova

Exista riscul ca Occidentul sa puna condiții ca procesul de integrare europeană să fie însoțit de cel de aderare la NATO.

Acum, cînd a fost ales un președinte socialist și statalist, guvernanții și occidentalii se grăbesc să realizeze unele proiecte de apropiere de NATO, deoarece ei înțeleg că din moment ce voi intra oficial în funcție, mă voi opune acestor tentative.

Poziția mea e fermă și este în acord cu dorința majorității absolute a cetățenilor Republicii Moldova – noi nu vrem armate străine pe teritoriul țării noastre (oricare ar fi ele), nu dorim să fim parte a blocurilor militare, nu dorim să fim membri ai NATO.

Din funcția de președinte voi face tot ce stă în puterile mele pentru a păstra neutralitatea Republicii Moldova. Și o voi păstra.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.