Efectuez o vizită de lucru în Republica Turcia, unde particip la inaugurarea Președintelui acestei țări

Efectuez o vizită de lucru în Republica Turcia, unde particip la inaugurarea Președintelui acestei țări, dl. Recep Tayyıp Erdoğan, la invitația părții turce. La ceremonia solemnă au sosit zeci de delegații oficiale conduse de șefi de state, prim-miniștri, etc.

Cu Republica Turcia ne leagă relații de prietenie foarte bune. Mai mult de două decenii, Guvernul Turciei, prin intermediul Agenției TIKA, acordă Republicii Moldova ajutor esențial în mai multe domenii. Sînt realizate sute de proiecte sociale în mai multe regiuni ale țării și în primul rînd, în UTA Găgăuzia.

De asemenea, în conformitate cu înțelegerile pe care le-am avut cu Președintele Turciei, cu sprijinul Agenției TIKA este realizată reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova. În a doua jumătate a lunii august este preconizată ceremonia solemnă de deschidere oficială a clădirii, eveniment la care se așteaptă participarea omologului meu turc.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.