Discuţiile în cadrul şedinţei Consiliului şefilor de stat UEEA au fost deschise şi fructuoase

Liderii ţărilor ce fac parte din Uniunea Economică Eurasiatică au salutat cererea Republicii Moldova de a obţine statutul de stat-observator în cadrul acestei structuri. A fost examinată, din aspect conceptual, chestiunea privind aprobarea regulamentului privind participarea la UEEA a ţărilor-observatoare. A fost luată decizia de ajustare a tuturor momentelor tehnice, legate de această chestiune.

Consider că obţinerea Moldovei a statutului de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice este punctul de plecare pentru intensificarea cooperării, dezvoltarea relaţiilor strategice interstatale şi crearea unor oportunităţi substanţiale pentru dezvoltarea economică a ţării noastre.

Le mulţumesc colegilor-preşedinţi din cele 5 state pentru decizia principială pozitivă referitor la aprobarea statutului de observator în cadrul UEEA pentru Moldova. În mod special, exprim sincere mulţumiri dlui Vladimir Putin pentru susţinerea în această şi alte chestiuni.

Reiterez că Moldova trebuie să aibă relații bune politice și economice atît la Vest, cît și la Est. Trebuie să construim poduri, nu bariere. Doar așa ne va reuși să avansăm.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.