Din păcate însă, pandemia încă bântuie, iar pericolul infectării nu a trecut. De aceea, îi îndemn pe cei care aleg să meargă la cimitir în acest weekend, să respecte toate normele de siguranță

Paştele Blajinilor sau Paştele Morţilor, aşa cum i se mai spune în popor, este ziua în care noi, creștinii ortodocși, cinstim și pomenim pe cei răposați.

Tradițional, această sărbătoare are loc la o săptămână de la Sfintele Paște.

Anul acesta însă, din păcate, pandemia globală COVID19 ne-a forțat să schimbăm data zilei de pomenire pe 7 iunie.

Știu că, pentru majoritatea din noi, această zi este una specială. Atât sub aspect religios, cât și sub aspect spiritual, moral, personal. Cu toții avem oameni dragi care, spre regret, nu mai sunt cu noi și a căror memorie vrem să o cinstim. Și acest drept nu poate fi interzis.

Din păcate însă, pandemia încă bântuie, iar pericolul infectării nu a trecut. Rata de infectare este încă înaltă și din acest considerent trebuie să fim prudenți la maxim.

De aceea, îi îndemn pe cei care aleg să meargă la cimitir în acest weekend, să respecte toate normele de siguranță. Să mențină distanțarea socială, să poarte mănuși și măști unde e cazul. Să evite aglomerarea și mai ales să nu supună riscurilor inutile pe cei mai vulnerabili – copiii și bătrânii.

Și să nu uităm că vizitarea mormintelor celor dragi o putem face oricând, iar ritualurile și procedeele religioase pot fi înfăptuite aproape în fiecare zi a anului, cu rudele apropiate sau cu un preot, în liniște, în siguranță și cu gânduri senine.

Doamne Ajută!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.