Din numele Federației de Șah din Republica Moldova felicit șahiștii moldoveni

Din numele Federației de Șah din Republica Moldova felicit șahiștii moldoveni pentru performanţa de care au dat dovadă la Olimpiada Mondială de Şah, care a avut loc la Batumi (Georgia), în perioada 23 septembrie – 6 octombrie, curent la care au participat 185 echipe masculine și 151 echipe feminine. Selecționatele Republicii Moldova la șah au reușit să învingă mai multe echipe ale căror țări ne sînt cu mult superioare din aspect numeric, de resurse și tradiții de șah, cum ar fi Slovenia, Italia, Israel, Olanda, Turcia, Brazilia, Peru, Argentina și altele.

Felicit cu rezultatul competițional foarte bun maestra Paula-Alexandra Gîtu, care a acumulat 7,5 puncte în 9 partide jucate, marele maestru Dmitrii Svetușkin, care a acumulat 7,5 puncte, aducînd cel mai mare punctaj echipei masculine, marilor maeștri Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, Vladimir Hamițevici, Svetlana Petrenco, Elena Pîrțac, maestrelor Diana Baciu, Olga Hîncu și maestrului Nichita Morozov, care a evoluat pentru prima dată în echipa naționala de șah.

Aduc sincere mulțumiri tuturor membrilor echipelor naționale și antrenorilor pentru atitudinea serioasă și străduința de care au dat dovadă, demonstrând că Moldova poate lupta la egal pe tabla de șah cu cele mai cunoscute forțe șahistice mondiale. Le doresc succes în continuare și performanțe remarcabile!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.