Despre vizita „coordonatorului coaliției” la Washington

Oricine a încercat să fie pionul americanilor, a fost sacrificat mai tîrziu, cînd i-a venit tmpul. Să ne amintim de Hussein, Kaddafi și mulți mulți alții. La noi, Filat a fost distrus fără ca americanii să miște un deget în apărarea lui, deși se lăuda că era prieten și cu Baden, și cu Merkel.

Americanii nu își protejează aliații de care nu mai au nevoie, după ce i-au utilizat în jocurile lor geopolitice. Aceeași soartă o poate avea și „coordonatorul coaliției de guvernare” care a bătut palma cu americanii.

În aceste zile, SUA au pierdut dublu în Republica Moldova. Pentru că au acceptat o guvernare detestată de 90% dintre cetățenii țării și pentru că și-au băgat trupele militare în Moldova în ajunul zilei de 9 Mai. Noi nu vom uita această sfidare și încercare de a umili memoria și demnitatea noastră.

Acum cu toții avem dovada că ceea ce se întîmplă în Republica Moldova în ultimii ani s-a făcut cu acordul SUA. Capturarea instituțiilor statului, subjugarea sistemului judecătoresc, acapararea mass-media, tensionarea relațiilor sociale și interetnice, tentativele de a ceda neutralitatea țării, corupția la nivel înalt, unionismul agresiv – toate acestea au fost tolerate și acceptate de SUA, numai să aibă la guvernare forțe docile, numai să țină departe de putere partidele patriotice, promoldovenești și stataliste. Statele Unite sunt gata să sacrifice și libertatea și democrația dintr-un stat de dragul conjuncturii geopolitice favorabile lor.

Moldova poate supraviețui doar fiind neutră, suverană, în prietenie și relații bune cu occidentul (UE și SUA), dar în parteneriat strategic cu Federația Rusă. Orice altă abordare va duce la dispariția statului moldovenesc și la sacrificarea în scopuri geopolitice a celor care promoveaza astfel de scenarii.

p.s.Confirmat: Plahotniuc este oficial seful (начальник) pe Ghimpu, comunistii transfugi si liberal-democartii rataciti.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.