Despre panouri

De vreo două săptămâni am tot fost întrebat de jurnalişti dacă am vreo legătură cu „panourile misterioase” cu mesaj social instalate pe străzile Chişinăului. Vedeţi în poze panourile la care mă refer.

De vreo două săptămâni am tot fost întrebat de jurnalişti dacă am vreo legătură cu „panourile misterioase” cu mesaj social instalate pe străzile Chişinăului. Vedeţi în poze panourile la care mă refer.

pica1599277 Despre panouri

pica3599279 Despre panouri
Sursa foto: unimedia.md

Din câte am înţeles, agitaţia în jurul acestor panouri a pornit de la o reacţie isterică într-o zi de luni a primarului general Chirtoacă. Cineva îmi spunea că, în acea dimineaţă, primarul de Chişinău ar fi călcat strâmb într-o groapă în timp ce citea atent mesajul „Vrem drumuri mai bune”, fapt care i-a stârnit furia.

Nu am treabă cu frustrările personale ale primarului Chirtoacă, dar am rămas uimit să observ din partea lui o reacţie atât de bolnăvicioasă faţă de nişte mesaje perfect legitime şi reprezentative pentru aşteptările locuitorilor oraşului. E problema dânsului dacă mesajele i-au atins cumva punctele nevralgice. La fel cum e problema dânsului dacă vede o nălucă electorală în nişte mesaje sociale nevinovate. Este o vorbă la moldoveni: „Fricosu se teme şi de umbra sa”.

Pe mine presa m-a întrebat în repetate rânduri ce cred despre aceste panouri. Le-am spus că nu le cunosc originea, dar subscriu întru totul acestor mesaje. Interesul presei faţă de această campanie de panotaj, temele actuale ale acestei campanii sociale, dar mai ales figurarea numelui meu în raport cu ea, m-au determinat să aflu cine sunt autorii.

Astăzi, vă pot declara următoarele. Aceste mesaje sunt parte componentă a unei campanii sociale lansate de un grup de iniţiativă civică, reprezentat de locuitori ai Chişinăului, inclusiv de întreprinzători. Scopul lor a fost de a formula un apel comun din partea chişinăuenilor, cu privire la felul în care ar trebui să arate şi să funcţioneze capitala ţării.

După o discuţie cu ei, eu mi-am asumat în faţa lor angajamentul că, în caz că voi candida la funcţia de primar general al Chişinăului, voi oferi o acoperire politică acestor mesaje. Îmi iau de pe acum angajamentul, cu anticipaţie, să realizez în practică doleanţele locuitorilor oraşului, să găsesc soluţia pentru problemele municipiului.

Dacă mă întrebaţi dacă am legătură cu aceste panouri, de astăzi vă răspund:

Da, mă reprezintă! Da, le reprezint!

Subscriu acestei campanii sociale şi o susţin.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.