Decizia de ieri a judecății creaza un precedent periculos si va avea consecințe foarte serioase pe termen lung

Decizia de ieri a judecății creaza un precedent periculos si va avea consecințe foarte serioase pe termen lung, inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare.

Tot ce se întîmplă acum este rezultatul guvernarii eurounioniștilor pe parcursul a nouă ani. Bruxelles, SUA, București au investit politic și financiar în aceste Guverne, deseori închizînd ochii la toate fărădelegile din acești ani, fiindcă prioritară a fost geopolitica, nu calitatea guvernărilor și soarta cetățenilor.

Haosul și rușinea pe care le vedem azi în Moldova este rezultatul guvernarii de dupa 2009. Unioniștii de azi, cei de la putere și cei din opoziție, sunt creaturile politice ale guvernarilor “proeuropene” din acesti ani. Ei toti impreuna, si cei din majoritatea parlamentara si liderii protestelor din strada, au creat sau au salutat crearea AIE1, AIE2, AIE3, de fiecare data alegind “raul mai mic”. Acum culeg roadele …

Noi însă, forțele sănătoase de stînga, ne pregătim foarte serios de alegerile parlamentare.

La modul practic, de pe acum se impun două scenarii postelectorale: Primul scenariu, cel mai probabil, este preluarea majorității mandatelor de către socialiști, care de unii singuri vor crea Guvernul. Deocamdată, toate evenimentele, inclusiv discreditarea eurounioniștilor, duc spre acest scenariu, pozitiv pentru Moldova.

Al doilea scenariu ca probabilitate este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, imediat după alegerile parlamentare ordinare. Chiar dacă Occidentul va face presiuni, ca de fiecare dată, pentru o nouă coaliție proeuropeană, cetățenii nu le vor permite liderilor PAS și PDA să facă alianță cu PDM și Plahotniuc.

În asemenea caz, alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, poate chiar în aceeași perioadă cu cele locale din 2019. Important este că în cazul alegerilor parlamentare anticipate, PSRM va lua cu siguranță majoritatea în Parlament. Astfel, tot răul e spre bine.

Cît privește Chișinăul, el rămîne acum în responsabilitatea consilierilor municipali și sunt sigur că Ion Ceban și echipa sa vor continua promovarea proiectelor sociale și se vor ocupa de rezolvarea celor mai stringente probleme ale orășenilor. El a fost nedreptățit prin decizia abuzivă a judecății, deoarece nu au existat contestații împotriva lui și, în cazul anulării votului lui Andrei Năstase, trebuia să fie organizat în mod repetat al doilea tur al alegerilor din municipiul Chișinău, cu participarea lui Ion Ceban.

Dar ce nu am obținut acum, vor obține la anul, o victorie dusă la capăt, pentru un mandat deplin de primar, de patru ani.
Așa va fi.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.